Få sittplatser för ekonomistudenter

Det är trångt på Handelshögskolan BBS i Kalmar. Så trångt att sittplatserna inte räcker till.

Risk för lärarflykt

Det blir oerhört viktigt för polisutbildningen vid Växjö universitet att behålla lärare och kompetens när inga nya polisstudenter tas in nästa höst. Det säger Betty Rohdin, ansvarig för polisutbildningen vid Växjö Universitet. De närmste åren kan annars innebära en kompetensflykt som det blir svårt att återuppbygga.


Kulturhuvudstadsår ska märkas på campus

Umeå universitet vill satsa på mer och bättre kultur för studenter och anställda. – Vi vill ha ett brett utbud, säger prorektor Åsa Bergenheim.

Oro att interna problem går ut över studenterna

Det finns splittringar och oro på institutionen för socialt arbete – och en rädsla att problemen kommer att gå ut över studenterna. Socionomstudenten John Christiansson reagerar starkast på att folk inte öppet vågar uttrycka sina åsikter.

Boverket utreder studentbostadsläget

Boverket ska utreda bostadssituationen för studenterna i bland annat Uppsala. Verket ska på regeringens uppdrag ta reda på är hur illa det egentligen är och om det finns regler som försvårar nybyggnation.


Bara en student ville pendla till Lund

Intresset för att ta erbjudandet om att bo i Östra Göinge kommun och pendla till Lunds universitet har varit extremt lågt. Det trots den stora bostadsbristen för studenter i Lund.

Studenter nobbar lediga lägenheter

Bostadsbristen i studentstäderna Lund och Malmö är känd. I Östra Göinge i nordöstra Skåne står många lägenheter tomma och kommunen har nu erbjudit studenter gratis pendlingskort om de flyttar dit. Men intresset är lågt.