Stort byggpris till universitetet

I hård konkurrens tog byggnaden Hus Vänern vid Karlstads universitet hem detStora Samhällsbyggarpriset 2009.


Här är teknikutbildningen som ger dig jobb

På maskintekniksutbildningen vid Umeå universitet har studenterna störstchans till jobb efter examen – i hela Sverige. Detta enligt en undersökningav Svenskt Näringsliv. – Vi är väldigt stolta, säger Lennart Nilsson,utbildningsledare på tekniska högskolan vid Umeå universitet tillNyteknik.se



JO granskar kritiserad antagning

Justitieombudsmannen, JO, kommer att utreda om VHS gör fel när sökanden tilljournalistprogrammet placeras i en urvalsgrupp som inte finns. – Det kännsbra. Principfrågan är viktig, säger Sara som står bakom anmälan.




Utbildningar får betyg i tre steg

Alla högskoleutbildningar ska betygsättas efter det att dekvalitetsgranskats, föreslår Högskoleverket. På det sättet blirinformationen till studenter mycket tydligare


Höjda tågbiljettpriser för pendlare

Kostnaden högskolestudenter får betala för att pendla mellan Kalmar ochVäxjö har stigit kraftigt efter sommaren. Det är SJ som höjt priserna trotsatt många studenter trott på billigare resor när högskolan i Kalmar ochVäxjö universitet slås i hop.


AF-bostäder bygger kompislägenheter

Korridorsrum är ute, kompislägenheter är inne. Studenter efterfrågarlägenheter att dela med kompisar. Nu bygger AF- bostäder 24 små lägenhetervid Spolegatan avsedda för två kompisar.