Om bloggen

Denna blogg är ett samarbetsprojekt mellan de röd-gröna studentförbunden: Socialdemokratiska studentförbundet, Gröna studenter och Vänsterns studentförbund.
Vi vill samla så mycket nyhetsmedia och information om utbildningspolitik som möjligt, på ett och samma ställe. Vi tycker att utbildning är viktigt, att studenters och forskares levnadsvillkor och inflytande är viktiga och att Sverige behöver mer och bättre utbildning i framtiden.
I valet 2006 val var högre utbildning en viktig fråga. Allianspartierna lovade att ”satsa på den högre utbildningen”.

Det har de inte gjort i någon nämnvärd utsträckning – åtminstone inte genom att stärka den högre utbildningen och forskningen. Snarare har ledorden varit att skära ned, smalna av och trycka till. I valrörelsen inför riksdagsvalet 2010 hoppas vi att den utbildningspolitiska debatten i stället kommer att handla om kvalitet, inflytande och vilken typ av utbildning/bildning vi behöver – vilken typ av utbildningspolitik vi behöver. Vi hoppas att denna blogg kan vara till hjälp för den som vill förstå och navigera sig fram i den utbildningspolitiska djungeln under detta viktiga år.

Delar av informationen på denna sida kommer bl.a. från nyhetsbrevet ”Dagens studentnyheter” som skickas ut av Uppsala Studentkår. För kontakt: kontakta Oskar Fahlén Godö (handl@us.uu.se) eller Uppsala studentkår på www.uppsalastudentkar.nu

För övriga frågor och kommentarer – kontakta:
S-studenter: Kajsa Borgnäs, 0736-404065, kajsa.borgnas@s-studenter.se
Gröna studenter: Frida Johnsson, 0733-424948, frida@gronastudenter.se
Vänsterns studentförbund: Mia Sand, 0733-875796, mia.sand@hotmail.com