Googles dominans växer - även i universitetsvärlden

Under hösten börjar alla studenter på Lunds universitet att använda företagets gratislösning för mejl, kalender och chatt, Google Apps.

Sydsvenskan

Försäkringen som alla missar – nästan

Trots att det finns en särskild försäkring för studenter som skadar sig är det nästan ingen som använder den - inte ens en promille av studenterna. Nu måste högskolorna måste skärpa sig och börja informera bättre tycker Kammarkollegiet som betalar ut pengarna.


Staten lockar juridikstudenter

Åtta av tio av de mest lockande arbetsgivarna finns i offentlig sektor när Sveriges juriststuderande rankar var de vill jobba i framtiden. Det framgår av Universums Företagsbarometer för 2009.


Olönsamt att studera länge

I en undersökning som Svenskt Näringsliv gjort framgår det att de studentersom pluggar länge förlorar på det. Och det är något som upprör studenterna.


Studenter avstängd efter fusk på högskolan

Den ena studenten ändrade svaren i sin underkända tentamen som hon hämtat ut, sen hävdade hon att läraren rättat fel.


Studenttidning publicerade annons från sexklubb

”Vi ger dig relevanta jobberbjudanden från annonsörer”. Så marknadsför sig Metro Student Magazine. I senaste numret annonserade en dansk sexklubb som söker svenska tjejer.


Metro hade jobbannons från sexklubb

I senaste numret av Metro Student Magazine finns en jobbannons som söker svenska tjejer till en sexklubb. Men det var inte meningen, säger de ansvariga på Metro.


Studenter efterlyser information

Närmare 2 000 blivande aaltoiter demonstrerade i dag för större klarhet i övergångsfasen till det nya Aalto-universitetet.